ZECK officieel ingebruik genomen!

Tegen elven was het een gezellige drukte in de horeca van Tennisvereniging Keltenwoud. Circa zestig leden, geïnteresseerden en genodigden genoten van een door ZECK aangeboden kopje koffie en petitfour.

Om elf uur verzamelden we in de grote zaal voor de officiële opening.
Na een welkomstwoord door ZECK voorzitter Martijn Gesink, opende Gerard Monninkhof (voorzitter van Stichting Beheer Nieuw Keltenwoud, eigenaar van de tennishal) met een verhaal over hoe de ideeën voor het nuttig gebruiken van het dak tot stand kwamen. Uit gesprekken tussen SBNK en Coöperatie Vallei Energie is de coöperatie ZECK ontstaan.

Openingshandeling

Openingshandeling door vlnr Martijn Gesink (ZECK), burgemeester Cees van der Knaap, Gerard Monninkhof (SBNK). foto: Th. B. 07-11-2015

Vervolgens vertelde ZECK voorzitter Martijn Gesink wat meer over de hobbelige weg die is afgelegd om ZECK te realiseren.

Hierna nam burgemeester van gemeente Ede, Cees van der Knaap het woord. Hij sprak lovende woorden over het verenigingsleven in Bennekom en de bijbehorende vrijwilligers en complimenten over het bereiken van ons doel. Daarna nam hij samen met Gerard Monninkhof en Martijn Gesink de centrale symbolisch in gebruik door een grote stekker aan te sluiten.

Een mooi moment om met zijn allen het glas “bubbels” te heffen op dit grandioze resultaat!

Tijdens de gesprekken die zich ontsponnen na de toast was er gelegenheid om de omvormers en de technische ruimten te bekijken en uitleg te krijgen.
Tot slot vertelde installateur Bert Lagerweij nog wat over de technische aspecten van de installatie en was er gelegenheid tot het stellen van vragen.