Informatiebulletin 12

Opening op 7 november

Tegen elven was het een gezellige drukte in de horeca van Tennisvereniging Keltenwoud. Circa zestig leden, geïnteresseerden en genodigden genoten van een door ZECK aangeboden kopje koffie en petitfour.

Om elf uur verzamelden we in de grote zaal voor de officiële opening.

Na een welkomstwoord door ZECK voorzitter Martijn Gesink, opende Gerard Monninkhof (voorzitter van Stichting Beheer Nieuw Keltenwoud, eigenaar van de tennishal) met een verhaal over hoe de ideeën voor het nuttig gebruiken van het dak tot stand kwamen. Uit gesprekken tussen SBNK en Coöperatie Vallei Energie is de coöperatie ZECK ontstaan.

Keltenwoudvoorzitter Chris Kluijtmans bedankte Dick de Beij van SBNK voor zijn inspanningen met een mooie bos bloemen en een fles wijn.

Vervolgens vertelde ZECK voorzitter Martijn Gesink wat meer over de hobbelige weg die is afgelegd om ZECK te realiseren.

Hierna nam burgemeester van gemeente Ede, Cees van der Knaap het woord. Hij sprak lovende woorden over het verenigingsleven in Bennekom en de bijbehorende vrijwilligers en complimenten over het bereiken van ons doel. Daarna nam hij (foto midden) samen met Gerard Monninkhof (foto rechts) en Martijn Gesink (foto links) de centrale symbolisch in gebruik door een grote stekker aan te sluiten:

foto: Th. B. 07-11-2015

foto: Th. B. 07-11-2015

Een mooi moment om met zijn allen het glas “bubbels” te heffen op dit grandioze resultaat!

Tijdens de gesprekken die zich ontsponnen na de toast was er gelegenheid om de omvormers en de technische ruimten te bekijken en uitleg te krijgen.

Tot slot vertelde installateur Bert Lagerweij nog wat over de technische aspecten van de installatie en was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

 

Hoe verder

Dat onze installatie nu energie produceert betekent niet dat we klaar zijn!

De komende tijd zijn we nog bezig met:

  • Nader inrichten ledenadministratie
  • Voorstel tot aanpassen van de statuten. Deze zijn nu nog gebaseerd op de verlaten postcoderoosregeling. De nieuwe statuten dienen door de ALV te worden goedgekeurd.

De datum voor een nieuwe ALV moet nog worden gepland.

 

Informatie op internet

Op onze site www.coopzeck.nl zijn meer foto’s van de opening te vinden en ook de drone video zoals gepresenteerd tijdens de opening.

Ook de productie en status van de centrale is live te volgen via onze site.